امروز:

1 اردیبهشت 1403

بیمه ایران خودرو
پرچم ایران

بیمه باربری

باربری

یکی از مهمترین دغدغه‌های صاحبان کالا و بازرگانان، نقل و انتقال و به سلامت رسیدن کالا در حین جابجایی آن بوده است. همواره از قدیمی‌ترین مفاهیم بیمه می‌توان به بیمه حمل و نقل کالا اشاره کرد، به خصوص در سفر دریایی. بنابراین بیمه باربری را می‌توان از قدیمی ترین بیمه ها یا اولین بیمه در دنیا دانست.

بیمه باربری چیست؟

برای تمامی بازرگانان در جابجایی کالا با هر وسیله نقلیه از هر مبدا به هر مقصدی مطلوب است که علاوه بر امنیت این جابجایی با حفظ تمامی نکات ایمنی، از یک بیمه باربری نیز بهرمند گردند تا در زمان وقوع خسارت از این پوشش استفاده نمایند. بیمه باربری با توجه به نوع کالا، سرمایه، نوع خرید، نوع وسیله حمل، مبدا و مقصد، پوشش مورد درخواست، دارای نرخ و شرایط می‌باشد. در جریان بیمه باربری، بیمه گر در قبال گرفتن حق بیمه متناسب با پوشش‌ها متعهد می‌گردد در طی مسیر حمل به مورد بیمه با یکی از حوادث قید شده دچار خسارت شد تحت پوشش و یا بیمه‌گذار براساس‌ قوانین‌ و مقررات ‌بین‌المللی‌ متحمل ‌پرداخت‌ هزینه‌هایی‌گردید، زیان‌ وارد به‌کالا را جبران‌ کرده‌ و هزینه‌ها را هم‌ بپردازد.در ادامه به بررسی موارد و پوشش‌های بیمه باربری خواهیم پرداخت.
نکته: بیمه باربری برای ترخیص کالا از گمرک از مدارک و موارد مورد نیاز و لازم می‌باشد.

انواع بیمه باربری

  • بیمه باربری وارداتی

    اگر کالا از خارج از مرزهای کشور وارد گردد برای این کالا بیمه باربری وارداتی مورد نیاز است.

  • بیمه باربری صادراتی

    اگر کالا از داخل به خارج کشور حمل شود بیمه باربری صادراتی مورد درخواست است.

  • بیمه باربری داخلی

    حمل کالا در داخل کشور با بیمه باربری داخلی انجام می گردد.

  • بیمه باربری ترانزیت

    کالاهایی که مبدا و مقصد خارج از مرزهای کشور ما باشد و تنها کشور ایران در مسیر حمل باشد.

    شرایط بیمه باربری

    بعد از انواع بیمه باربری، تعهدات و پوشش های بیمه باربری با توجه به کلوزهای بیمه نامه را بررسی خواهیم کرد، شرایط بیمه باربری در حقیقت کلوز های بیمه باربری را مشخص می‌کند.

    خطرات اصلی بیمه باربری:

    • آتش‌سوزی و حادثه وسیله نقلیه شامل: تصادف، تصادم، واژگونی و سقوط وسیله نقلیه

    خطرات اضافی بیمه باربری:

    • خطرات اضافی بیمه باربری که بر حسب توافق با بیمه‌گر و با دریافت حق بیمه اضافی هنگام صدور بیمه‌نامه به خطرات اصلی اضافه می‌شوند از قبیل خسارتهای ناشی از بارگیری، تخلیه، سرقت کل محموله به همراه وسیله نقلیه، آب دیدگی و سقوط کالای مورد بیمه از روی وسیله حمل.